Конференција: СВЕТ ИСПРЕД НАС

У среду, 6.12.2023.године у Палати Србија одржана је конференција о образовању у ери вештачке интелигенције „ Свет испред нас“ , са циљем да покрене дискусију представника академске заједнице, доносиоца одлука, стручне јавности, родитеља, ученика као и других заинтересованих страна о утицају нових технологија, а посебно вештачке интелигенције на образовни систем.

На конференцији је покренута шира дебата о предностима и манама, потенцијалним последицама употребе вештачке интелигенције, као и о потребним вештинама и знању како би се нове развојне могућности коју она пружа искористиле на прави начин и биле од користи за читаво друштво.

Посебна пажња посвећена је и примени нетрадиционалних приступа у настави, као што је гејминг, интердисциплинарни приступ попут СТЕ(А)М образовања, затим употреба дигиталних алата у настави.

Занимљиви примери долазе из Зајечара, Вршца и Крагујевца, а у холу, испред дворана, постављена је и изложба најбољих ђачких идеја и решења која су ушла у ужи избор на такмичењу : СТЕ(А)М ИЗАЗОВ 2024. Ђаци ових школа су са великим ентузијазмом представљали своје идеје посетиоцима изложбе.

Конференцији је из наше школе присуствовала проф. Бојана Станкић.