“КРЕАТИВНА ЋИРИЛИЦА“ У БАЊА ЛУЦИ

29.и 30. новембра2019.године, петоро ученика – учесника пројекта „Чувари језика и традиције“, у пратњи проф. Бојане Станкић и проф. Миленије Јоксимовић, представљало је нашу школу у Бања Луци на отварању изложбе „Креативна ћирилица“. Изложбу је званично отворила министарка просвете Републике Српске, г-ђа Наталија Тривић, а у оквиру пројекта „Очување и промоција ћириличног писма као културног наслеђа“ које је покренуло Удружење „Marco Polo” из Бања Луке.

Наши ученици су, заједно са другарима из Бања Луке, Сремских Карловаца, Негославаца и неколико основних и средњих школа из Београда, као и Допунске школе из Швајцарске, учествовали у пројекту:  њихови радови могли су се видети на паноима Народне и универзитетске библиотеке у Бања Луци, а уприличили су и кратак културно уметнички програм. О значају неговања српског, матерњег језика, ћириличног писма, говорили су рецитујући поезију и певајући српске изворне песме.

Упознавање и пријатељско ћаскање наставило се и током вечере, те заједничке шетње са туристичким водичем, који нам је приближио историју и културу народа који живе у Бања Луци, уз мноштво лепих, занимљивих анегдота.

Кратак, али веома богат, садржајан програм и успостављене другарске везе остаће свима у лепој успомени.