Радионица – Органолептичка својства и нутритивни састав чоколаде 

У среду, 30. новембра 2022. године одржана је радионица – Органолептичка својства и нутритивни састав чоколаде као део еTwinning пројекта „We’re talking about chocolate – Причамо о чоколади“.

    Радионицу смо започели презентацијом о испитивању својстава узорака чоколаде да би на тај начин објаснили и приближили ученицима шта се од њих очекује током радионице. Презентацију је припремила наставница Јелена Танасковић. У осмишљавању и реализацији радионице учествовале су наставнице: Ј. Танасковић, М. Ракић-Љубомировић, З. Алемпијевић и Г. Пешић. У дегустацији чоколаде учествовали су ђаци I8, I9, II8, II9 i III8

       Ученици су имали два задатка:

1. да испитају својства узорака чоколаде и

2. да упореде нутритивни састав чоколаде са претходним испитивањем.