Филип први у Србији, идемо у Европу!

Ушао је у српски тим који ће нас представљати у aвгусту ове године у Италији на европском такмичењу у пекарству…свака част Филипе!!!

Ribać Filip sa ponosnom razrednom i mentorom

Ученик ИИИ завршног разреда образовног профила пекар Рибаћ Филип је по речима стручног жирија „млада нада која највише обећава“!

Ribać Filip tokom rada na umetničkom delu

Овогодишње такмичење за младе наде пекарства у организацији Лесаффре РС, Нови Београд и Млинпек завода, Нови Сад одржало се 2. и 3. априла 2015. године, у Пекарском Центру Лесаффре, Милутина Миланковића 11 б, Нови Београд и подразумевало је:

1. Избор за представника младог пекара на овогодишњем европском такмичењу у оквиру Лоуис Лесаффре Куп-а. Категорија у оквиру које су се кандидати такмичили била је: различити облици пуњеног слатког квасног лиснатог теста по избору. Филипов друг из одељења Јовић Стефан такође се пријавио у овој категорији и освојио 10. место.

Stefan Jović pred komisijom

2. Избор за најбољег младог пекара у оквиру конференције 20. Пекарски дани у организацији Млинпек завода, Нови Сад. Категорије у оквиру којих су се кандидати такмичили биле су: багет, кроасан и уметничко дело (по слободном избору). Наш Филип се пријавио и у овој категорији и освојио 5. место.


Стручни жири који је оцењивао кандидате чинили су:
• Цвета Јовић, Лесаффре РС
• Лазар Поповић, Млинпек завод
• Ненад Тримчевић, Унија пекара Србије
• Јовица Николић, пекара Клас